Brother DS-920DW е безжичен двустранен мобилен скенер с USB захранване или презареждаема батерия. DS-920DW е лесен за използване преносим скенер, захранван от акумулаторна литиево-йонна батерия или USB интерфейс. Сканирайте към мобилно устройство или компютър чрез безжична свързаност с едно докосване.


Brother DS-920DW променя начина по който работите, независимо от това къде се намирате. Захранва се от презареждаема литиево-йонна батерия или по USB. Можете да сканирате директно към SD карта с памет или да прехвърляте безжично сканираните документи към вашето мобилно устройство или компютър.
Brother DS 920dw е скенер, който предлага двустранно сканиране на документи и собствена функционалност за безжична мрежа, оттук и абревиатурата „DW“ в модела му. За разлика от по-познатите плоски скенери, които се използват при настолни компютри, или като самостоятелни устройства, Brother DS 920dw е документен скенер , който е проектиран да бъде преносим за тези, чието работно място е в движение.
Този скенер с форма на пясъчен камък, бял на цвят, може да се захранва директно от компютър или от мрежата с помощта на стандартен USB кабел или от сменяема Li-ion батерия. Батерията се поставя в отделение, разположено от дясната страна на скенера, където също ще намерите превключвател, за да изключите Wi-Fi функцията на устройството. USB кабелът се използва за зареждане на батерията.
За да бъдат сканирани, документите трябва да бъдат подадени в отвор в предната част на устройството. Там има водачза оригиналите, който може да се регулира според маркировката на размера на хартията, който варира от визитката до A4. След това сканираният документ се изважда от задната страна на устройството. Би било полезно, ако имаше поставка, която да помогне на документите да бъдат контролирани и да не се разпръскват наоколо. Контролният панел на устройството е двусантиметров LCD монохромен екран, който осигурява обратна връзка за състоянието и настройките. Под екрана са разположени бутони за превключване между цветно и едноцветно, едно и двустранно сканиране, плюс избор на PDF или JPG формати. Има и бутони за захранване, избор и опции на менюто, плюс Wi-Fi светодиод.
Въпреки че DS-920DW няма вградена памет за съхранение на своите сканирания, той има слот за SD карта, който може да се използва за тази цел. Brother е включил 4GB SDHC карта в пакета за вашите първоначални нужди; всяка заместваща карта ще трябва да бъде форматирана, като се използва една от опциите, достъпни в менюто.Когато сканирате документи, DS-920DW ви дава избор на режими. Както споменахме, документите могат да бъдат сканирани и съхранявани на SD карта. Можете също да свържете този скенер към компютър и да използвате софтуер, предоставен на DVD, за да изпращате сканирания към твърд диск или директно към приложение като имейл клиент, принтер или FTP сървър. Добавена е възможността на безжичната мрежа на скенера, която ще трябва да бъде изключена, когато използвате устройството с компютър.
Brother DS 920dw може да се превърне в център за безжична мрежа, към който можете да свържете устройства като лаптоп, таблет или смартфон, като използвате стандартни конвенции. С помощта на браузъра на свързаното устройство ще можете да влезете в уеб интерфейса на скенера - защитен с потребителско име и парола - за да получите достъп до сканираните файлове, съхранявани на SD картата. Можете също да използвате този уеб достъп, за да направите корекции на различни настройки и да създадете BOL (Brother Online) акаунт, който предлага смесица от безплатни и платени услуги.